بین ۱۰ تا ۷۰ درصد پسته زرند دچار پوکی شد طلای سبز زیر فشار گرما و قطعی برق

سیمای زرند- رئیس جهاد کشاورزی شهرستان زرند از موارد پوکی پسته در مناطق مختلف شهرستان خبر داد و گفت: میزان پوکی در ارقام مختلف، بسته به شرایط اقلیمی و مدیریت باغ‌ها، بین ۱۰ تا ۷۰ درصد گزارش شده است.

فاطمه علیزاده در گفتگو با سیمای زرند با اشاره به دلایل اصلی این پدیده اظهار داشت: «گرمای شدید فروردین‌ماه و نوسانات دمایی سبب اختلال در گرده‌افشانی و کاهش تشکیل جوانه‌های زایشی شد، همچنین قطعی مکرر برق چاه‌موتورها موجب افزایش شوری خاک و افت کیفیت محصول گردیده است.»

وی افزود: «مدیریت ناصحیح آبیاری، تغذیه و کنترل آفات نیز از دیگر عوامل مؤثر در بروز این مشکل بوده و تداوم گرمای تیر و مرداد، پدیده داغو زدگی را به‌ویژه در ارقام احمد آقایی و اکبری تشدید کرده است.»

رئیس جهاد کشاورزی زرند تأکید کرد: «خاموشی‌ها در فصل گرما علاوه بر کاهش کیفیت محصول، فشار زیادی را بر کشاورزان زحمتکش زرندی وارد کرد و برای حفظ این محصول استراتژیک، همکاری و حمایت جدی دستگاه‌های خدمات‌رسان در سالهای آینده ضروری است.»

 

 

 

انتهای خبر زرند/

نظرات کاربران

پاسخی بگذارید